Ziua Sigurantei pe Internet

La nivel internațional celebrăm Ziua Siguranței pe Internet pe data de 11 februarie 2020. Cu această ocazie am urmărit să îi conștientizăm pe elevi și părinții acestora cu privire la fenomenul de cyberbullying, o formă de agresiune în mediul online la care sunt expuși 1 din 2 copiii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, conform studiului realizat de Organizația Salvați Copiii.

Pentru a aborda această temă sensibilă și a combate efectele extrem de neplăcute ale hărțuirii online, Organizația salvați Copiii a lansat campania „O lume fără frică”. Acestui demers i s-au alăturat Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric si Alex Daragiu aka Alpaca Legion. Fiecare dintre ei a ales să împărtășească propriile experiențe cu fenomenele de bullying sau cyberbullying și să încurajeze copiii să ceară ajutorul specialiștilor Ora de Net.
Vă invităm să organizați o activitate cu copiii în săptămâna 10-14 februarie 2020 în care să accesați platforma farafrica.ro. Poveștile vedetelor pot să le servească drept inspirație pentru cum pot depăși situațiile neplăcute de bullying și cyberbullying și să le devină clar cât de important este să ceară ajutor adulților.

Această prezentare necesită JavaScript.

afisodn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.